5 motive pentru a spune NU creditelor și cardurilor de credit

  • 26 iun. 2017, 9:57
  • 855

Creditarea a revenit in ultimii ani, obiceiul de a face cumparaturi indiferent daca ai sau nu banii necesari incepand sa redevina o practica dupa criza din 2008. Indiferent de rationamentul utilizat atunci cand va folositi de un credit pentru a face achizitii, urmatoarele cinci motive ar trebui sa va dea de gandit inainte de a scoate cardul de credit din buzunar.

Daca iti faci cumparaturile pe credit inseamna ca ti-ai depasit deja bugetul

Daca ati avea un buget lunar bine stabilit, si daca v-ati incadra in acesta, teoretic niciodata nu ar fi nevoie sa apelati la un credit sau la cardul de credit. Din moment ce insa ati facut deja cumparaturi cu cardul de credit inseamna automat ca ati iesit din buget.

Achizitiile pe credit nu promoveaza autocontrolul

In cel mai bun caz, daca nu sunteti dispus sa va limitati atunci cand vine vorba despre bani si finante personale va veti pierde siguranta financiara. In cel mai rau caz insa, o atitidine impulsiva atunci cand vine vorba de cumparaturi poate avea un impact negativ si asupra altor aspecte din viata, precum abilitatea de a te autocontrola. Stapanirea de sine poate fi dificila si plictisitoare, insa aceasta aduce castiguri deloc plictisitoare, precum posibilitatea de a-ti permite propria casa.

Dobanzile la cardurile de credit sunt ridicate

Motivul pentru care autocontrolul este important nu tine de moralitate, ci pur si simplu de efectele practice ale acestuia. Dobanzile la cardurile de credit sunt in general ridicate, fapt ca va face ca achizitiile facute cu acestea sa fie scumpe. 

Asadar, daca nu aveti bani sa cumparati direct un anumit produs, cel mai probabil nu veti vrea sa il faceti chiar mai scump adaugand o dobanda la pretul de achizitie.

Cumparaturile pe credit pot duce la cheltuieli mai mari

Anumite persoane ajung sa cheltuie mai multi bani decat in mod normal atunci cand cumpara produse mai multe, sau mai scumpe, cu ajutorul creditelor. De exemplu, din punct de vedere psihologic este mai usor sa accepti achizitia unui laptop in valoare de 1.000 de euro semnand o simpla hartie, decat daca ar fi nevoie sa scoti banii din buzunar.

Obiceiurile financiare proaste pot ajunge sa distruga relatii

Banii reprezinta unul dintre principalele motive pentru care cuplurile se cearta, acestia reprezentand un subiect sensibil. Bugetarea si planificarea cheltuielilor ar trebui sa fie mereu facuta impreuna cu familia sau partenerul de viata.