5 moduri de a ramane pasionat, motivat si eficient la birou

  • 1 aug. 2017, 18:37
  • 781

Pentru cei care se angajeaza conform meme-ului, popular pe Facebook de altfel, „mereu am fost pasionat in a nu fi infometat” poate este mai simplu sa inteleaga de ce sunt lipsiti de motivatie. In orice caz, pentru antreprenori si oameni pasionati de munca lor nu este niciodata usor sau placut cand se trage linia la finalul zilei si conchid: azi am fost total neproductiv si lipsit de motivatie.

Pentru cei care se angajeaza conform meme-ului, popular pe Facebook de altfel, „mereu am fost pasionat in a nu fi infometat” poate este mai simplu sa inteleaga de ce sunt lipsiti de motivatie. In orice caz, pentru antreprenori si oameni pasionati de munca lor nu este niciodata usor sau placut cand se trage linia la finalul zilei si conchid: azi am fost total neproductiv si lipsit de motivatie.

CE E DE FACUT IN SITUATIA ACEASTA? PUTEM INCERCA UNUL DINTRE ACESTE 5 MODURI DE A RAMANE PASIONAT, MOTIVAT SI EFICIENT LA BIROU.

Stim deja ca antreprenorii de succes isi iau vacante regulate, ba chiar sabatice in multe cazuri, insa pentru cei cu deadline-uri urgente sau abia la inceput de drum, acest lucru nu este inca posibil. Asadar, nu ne ramane decat sa linistim mintea aglomerata prin obiceiuri care ne ajuta sa ramanem concentrati, motivati si pasionati pe durata intregii zi la birou.

1. SETEAZA TELURI MICI SI USOR DE ATINS

Nu exista satisfactie mai mare decat cea de a taia lucruri de pe o lista, indiferent ca vorbim despre reusita de a lua abonament la sala, sau bifarea unui lucru pe care ni-l dorim de pe o lista. Listele sunt minunate atunci cand sunt pe trei sferturi completate, adica taiate. E un sentiment care te motiveaza intr-un fel sau altul, acel „inca putin si am ajuns la destinatie”.

Asadar, daca te trezesti inca de dimineata cu gandul de a da snooze la alarma, de minimum 3 ori, primul lucru pe care trebuie sa il faci este o lista cu tot ce vrei sa termini de facut pana la sfarsitul programului. Taietura cu taietura, o sa incepi sa simti ca prinzi puteri.

2. INCEPE DIMINEATA CU CEVA CARE TE BUCURA.

Poate ca obiceiul de a da snooze din ultima vreme te-a impiedicat sa ai momentul de dimineata cu tine insuti si ai fost mereu in pas de fuga. E normal sa te simti obosit daca dimineata ta incepe in alerta si haos. Indiferent ca iti place sa iti bei cafeaua ascultand ciripitul pasarilor, sa asculti canalul de stiri sau muzica, incepe dimineata in acest mod.

3. PROCRASTINAREA NU E BUNA DE DIMINEATA.

Stim deja ca procrastinarea nu iti afecteaza productivitata in mod neaparat, in definitiv, poti procrastina facand o alta sarcina la fel de importanta ca cea pe care o amani. Doar asa, pentru a iti limpezi putin mintea. In schimb, dimineata procrastinarea este letala pentru productivitate. Cu cat amani mai mult sa te ridici din pat sau sa iesi pe usa, cu atat mai mult te vei grabi in aglomeratie spre birou, asadar vei obosi deja inainte de a iti incepe ziua.

4. PARTENERIAT

Daca multi se gandesc la Bonney si Clyde cand aud expresia „parteneri in crime”, tu ar trebui sa te gandesti sa iti gasesti partenerul in antreprenoriat care iti omoara lipsa motivatiei. Un om care te poate ajuta cand esti pe marginea prapastiei inspirationale si un om cu care sa te poti bucura de micile reusite de pe parcursul zilei.

Lucrurile sunt mai simple cand ai pe cineva cu care sa imparti lucrurile, bune sau rele. Cauta un om cu care sa poti face echipa indiferent ca lucreaza in aceeasi companie cu tine sau nu. Un om care te poate motiva la nevoie si se poate bucura de succesul tau cand este cazul.

5. ORGANIZAREA ESTE CHEIA SUCCESULUI.

Intr-adevar. ambientul are un impact sever asupra productivitatii, insa nu la fel de mare ca lista de dealine-uri si sarcini de rezolvat. Memoria este un lucru amuzant si ciudat. Uneori uiti lucruri importante, alteori lucruri nesemnificative si in conditii de stres puternic poti uita ziua cu totul. Asadar, nu te bizui doar pe memoria ta, pentru ca mai devreme sau mai tarziu o sa pierzi sirul proiectelor si deadline-urilor si te vei izbi puternic de ele.

Fa o lista cu toate, incearca sa le sortezi in functie de importanta si sa iti pui notificari pentru fiecare dintre ele. E cel mai sigur mod sa nu te lovesti de o situatie limita si stresanta.