4 greșeli pe care chiar și cei mai inteligenți investitori le fac

  • 28 oct. 2016, 16:17
  • 797

Cu toții învățăm din propriile greșeli. Dar, atunci când se iau decizii importante în ceea ce privește investițiile, orice gafă poate avea consecințe grave asupra viitorului tău financiar.

Iată câteva greșeli, pe care chiar și cei mai deștepți oameni le fac , dar și unele măsuri de protecție împotriva lor acestor greșeli

1. SĂ NU AI UN PLAN DE VIITOR

Este important să se elaboreze un plan de investiții pe termen lung și să-i urmezi cursul pentru a atinge obiectivele financiare. Acest plan ar trebui să fie proiectat pentru a oferi o foaie de parcurs clară pentru realizarea unei game de nevoi și obiective, de la plata chiriei lunare sau ipotecare și de economisire pentru chestii mărunte, până la economisirea pentru pensionare.

2. SĂ PERMIȚI EMOȚIILOR SĂ PREIA CONTROLUL

Capacitatea de a crea o strategie de investiții coerentă este adesea pusă în pericol de frică, lăcomie, și nervozitate. Aceste emoții pot tenta investitorii să facă investiții conservatoare, care ar putea să nu crească suficient de mult pentru a acoperi costurile pe termen lung.

În timp ce piețele financiare se ridică și cad fără a fi prognozat, sunt în creștere într-o zi și în a doua sunt în cădere, este vital să rămâi concentrat pe planul de investiții pe termen lung.

Evită vânzarea impulsivă a unei investiții cu performanțe slabe și menține cursul cu un portofoliu diversificat, care este capabil să reziste la creșteri neașteptate, dar și la cderi de pe piață.

3. SĂ NU RECUNOȘTI FAPTUL CĂ TAXELE ÎȚI POT AFECTA VENITURILE

Trebuie să fii conștient de taxele fiscale și modul în care acestea influențează asupra rentabilității investiției totale.

Taxele sunt foarte individualizate pe baza situațiilor financiare fiecăruia și de multe ori poate fi destul de complicat. Consultarea cu consilierul tău financiar sau cu un contabil, va fi o strategie inteligentă.

4. SĂ ÎȚI MODIFICI STRATEGIA DIN CAUZA RATELOR DOBÂNZILOR

Nu exagera la volatilitatea pieței. Ratele nu ar trebui să influențeze sub nici o formă asupra strategiilor tale pe termen lung .