10 întrebări pe care trebuie să le pui înainte să accepți un job

  • 26 mai 2017, 16:33
  • 1 100

Ofertele  pentru functii mai bune sau  proiecte interesante care ne ajuta sa evoluam, sunt captivante si magulitoare. In definitiv, oportunitatea de a avansa si a te dezvolta nu este ceva de ignorat. Cu toate acestea, un job full time presupune mai mult decat un proiect interesant si o oferta salariala mare. Inainte de a accepta pripit o oferta, doar pentru ca pare buna, trebuie sa ne gandim la cateva aspecte.

Ce impact o sa aiba noul job asupra stilului nostru de viata? Un salariu mai mare, un proiect important, inseamna de asemenea si mai multe responsabilitati si presiune. In plus, o companie noua vine cu regulile si programul ei,  iar noul program poate sa ne dea complet peste cap programul personal.

Inainte sa accepti un post ar trebui sa te gandesti la o serie de intrebari ale caror raspunsuri au impact direct asupra vietii tale personale. Indiferent cat de bun este postul si ce oportunitati de dezvoltare iti aduce in cariera,  trebuie sa stii daca te poti alinia la cultura companiei, daca poti atinge obiectivul pe care il asteapta cei din jurul tau de la tine si daca impactul asupra vietii tale personale nu o sa fie negativ.

1. Care este planul meu salarial incluzand si bonsurile, compensatiile si beneficiile?

2. Care este programul meu de munca ?

3.Care sunt asteptarile companiei cu privire la comunicarea ( sms, e-mail, telefoane) in afara orelor de program?

4. Care sunt asteptarile in ceea ce priveste orele suplimentare si lucratul peste program de acasa?

5. Este necesar sa calatoresc pentru a imi face munca ? Daca da, pentru cat de mult timp, spre ce destinatii si cat de des?

6. Cat de des si cum imi va fi evoluata munca? Cand primesc primul raport de performanta? In ce parametrii trebuie sa ma incadrez si ce date masurabile sunt luate in calcul pentru a mi se evalua munca?

7. Cum ajuta munca mea compania sa isi atinga obiectivele?

8. Care este codul vestimentar?

9. Pot uneori sa lucrez de acasa pentru motive precum vreme proasta, probleme personale sau medicale?

10. Imi pot ajusta programul pentru a se potrivi cu nevoile mele? (Ex: cursuri de dezvoltare personala, facultate sau cursuri cu privire la hobby-uri ?)

Inainte de a semna incearca sa pui in balanta avantajele si dezavantajele. Pentru ca nu degeaba vorbim de balanta viata personala-munca.