„Fabrica de sticlă din Chișinău” și-a reluat activitatea, după o pauză de un an

  • 21 iul. 2017, 10:38
  • 4 797
  • 3

După aproape un an de la sistarea activității, „Fabrica de sticlă din Chișinău” și-a reluat activitatea de producere începând de ieri. Lansarea a fost posibilă datorită investițiilor la cele mai importante segmente de producere din cadrul întreprinderii precum construcția cuptorului de topit sticla și activității antreprenorilor profesioniști. Din momentul sistării activității la data de 11 august 2016 și până în prezent, suma investițiilor constituie 85 milioane de lei.

Astfel, toate cerințele cu privire la calitate au fost îndeplinite, ceia ce permite dezvoltarea asortimentului de produse, precum și identificarea de noi piețe de desfacere.

Drept direcții principale, întreprinderea a stabilit achiziționarea aparatelor de control al calității, modernizarea și înlocuirea utilajului învechit moral și fizic, modernizarea segmentului energetic, reconstrucția și lărgirea suprafețelor de păstrare a producției finite, identificarea de noi piețe de realizare a produselor, modernizarea sistemului operare contabil, și creșterea

Reamintim că la mijlocul anului trecut, fabrica și-a sistat activitatea de producere în urma unui accident, care a avut loc la unul dintre cuptoarele de topit sticlă.

În luna aprilie, 2017, „Fabrica de sticlă din Chișinău” a pierdut la Curtea Supremă a Justiție, într-un dosar în care a acționat în judecată Serviciul Fiscal de Stat (SFS). La sfâșitul anului 2014, întreprinderea s-a adresat în instanță, după ce SFS a adoptat o decizie în care se menționa că fabrica nu și-a onorat corect obligațiunile fiscale către buget și i-a fost restituit TVA, într-un volum mai mare, cu peste 2 milioane de lei.