Salariații mai în vârstă sunt mai nemulțumiți de locul de muncă decât cei tineri (STUDIU)

  • 29 aug. 2017, 15:51
  • 1 879

Acesta a arătat că unul din șase angajații peste 35 de ani este nemulțumit de job, procentul fiind dublu față de cei cu vârsta sub 35 de ani, conform studiului, realizat de către compania de resurse umane Robert Half.

Mai mult, aproape o treime din cei peste 55 de ani consideră că nu sunt apreciați, în vreme ce 16% au afirmat că nu au amici la locul de muncă.

Pe de o parte există stresul cauzat de faptul că te afli într-o poziție mai înaltă, cu responsabilități multiple, iar pe de altă parte există dezamăgirea că nu ai ajuns destul de sus, scrie libertatea.ro.

Pe de altă parte, deși salariile sunt mai mari, viața devine tot mai scumpă, cei peste 35 de ani având familii. Echilibrul dintre muncă și viața personalăîncepe să se încline către îngrijirea copiilor, în loc de a te consuma în privința muncii.

"Vine un moment în care fie nu ai atins succesul, munca te-a epuizat sau ai trăit experiențe care îți spun că familia este mai importantă", spune Gary Cooper, cercetător pe piața muncii la Manchester Business School. "Ajungi să te întrebi: «De ce fac asta?»", mai spune el.

Un alt sondaj mai arată că 20% dintre salariații din Marea Britanie cred că angajatorii nu apreciază la fel angajații de vârste diverse, potrivit City & Guilds Group, o organizație de dezvoltare a aptitudinilor.

O treime dintre cei peste 55 de ani spun că sunt ostracizați în detrimentul personalului tânăr.

O explicație ar fi că tinerii au așteptări salariale mai mici, speranțe mai mari pentru viitor și încă nu se simt epuizați de muncă.

Gary Cooper, de la Manchester Business School, dă și câteva soluții pentru combate această stare, dar cer efort: apropierea de colegi, din care să îți faci prieteni, ieșirea la băut cu ei după muncă, dar și concentrarea pe pasiuni personale care te fac fericit.