Peste 500 de magazine și restaurante așteaptă vânzarea cu tichetele de masă

  • 7 feb. 2018, 15:26
  • 1 006

Peste 500 de locații, magazine și restaurante din Republica Moldova sunt gata să ofere clienților săi, posibilitatea de a achita prânzul sau produsele alimentare prin intermediul tichetelor de masă – unul dintre cele mai răspândite beneficii extra-salariale la nivel internațional.

Astfel, branduri precum: GreenHills, Oliva, Rogob, Family Pizza, Velmart, Foișor, Fish Market, Vega-L, Panilino, Salat, Granier, Grill 57, Cuptorul Fermecat, Pizza Mania și rețeaua de cafenele Gălbenuș, pe lângă primii comercianți care s-au alăturat tichetelor de masă Dejun, încă de la finalul anului trecut: Linella, UniMarket, Nr 1, Mojito, Draft Sandiego, Tirex, Gusto Pretzel, La Taifas, Vento, Tucano, etc. Lista de parteneri afiliați din toată țara se actualizează și este disponibilă pentru consultare pe www.upmoldova.md, scrie Unimedia.

Compania Up Moldova intenționează să parcurgă procedura de licențiere, conform prevederilor Legii cu privire la tichetele de masă, din 1 ianuarie 2018. Potrivit proiectului, valoarea unui tichet va fi de până la 45 de lei şi va putea fi eliberat atât pe suport de hârtie, cât și în format electronic. Valoarea tichetului de masă urmează a fi indexată anual, în funcție de inflație. 

Sistemul tichetelor de masă vine ca o soluție pentru angajatorii din Republica Moldova pentru a răspunde provocărilor actuale legate de atragerea și retenția de personal, precum și de motivare a angajaților. 

Sistemul tichetelor de masă este funcțional în 40 de țări, dintre care 19 sunt state membre ale Uniunii Europene. Experiența statelor europene demonstrează efectul puternic de antrenare pe care tichetele de masă îl au pentru întreaga economie, în special asupra sectorului alimentar, prin crearea de locuri de muncă și oportunități de creștere a afacerilor în domeniu.

Mai mult, potrivit unui studiu realizat de Asociația Profesională a Emitenților de Tichete din România, angajatorii consideră tichetele de masă ca fiind esențiale pentru succesul afacerii lor din prisma beneficiilor pe care le aduc: avantajele fiscale asociate acordării tichetelor, îmbunătățirea atmosferei la locul de muncă, creșterea productivității angajaților, reducerea absenteismului.