Pensionarii cu venituri mici vor primi ajutor de Paşti

  • 7 mar. 2019, 17:25
  • 2 009

Pensionarii, persoanele cu nevoi speciale și alți beneficiari de alocații sociale cu venituri de până la 2000 de lei vor primi un ajutor unic în valoare de 600 de lei înainte de Paşti. Anunţul a fost făcut astăzi de către președintele PDM, Vlad Plahotniuc, la finele şedinţei săptămânale a formaţiunii, comunică MOLDPRES.

Potrivit lui Plahotniuc, de acest sprijin material vor beneficia peste 600 mii de persoane. „Am decis să oferim acești bani prin asumarea răspunderii guvernului, deoarece există riscul ca, din cauza partidelor care refuză dialogul, a blocajului politic în care ne aflăm după alegeri, pensionarii să nu mai primească acești bani. Dar, prin decizia luată astăzi, ne asigurăm că, în a doua parte a lunii aprilie, banii vor ajunge la oameni, și ei se vor putea bucura de acest sprijin suplimentar pentru Sărbătorile Pascale”, a opinat Plahotniuc.

Liderul democraţilor s-a arătat dezamăgit de lipsa de reacţie a partidelor care au intrat în parlament şi care nu se grăbesc să iniţieze negocieri pentru crearea unei majorităţi parlamentare. „Am fi putut, desigur, să venim deja și cu alte decizii bune în folosul cetățenilor, dacă liderii unor partide nu ar continua să blocheze formarea unei majorități parlamentare și învestirea noului guvern", a subliniat Plahotniuc.