Moldova va primi cu 29 milioane de dolari mai mult din partea USAID

  • 8 iul. 2019, 14:59
  • 420

Susținerea financiară oferită de USAID pentru R. Moldova crește cu 29 de milioane de dolari.

Un acord în acest sens a fost semnat de prim-ministru Maia Sandu și adjunctul Administratorului Biroului USAID pentru Europa și Eurasia, Brock Bierman, transmite Știri.md cu referire la agora.md.

Banii ar urma să meargă pentru diverse programe de promovare a țării noastre, pentru economie, societate civilă și creșterea competitivității.

Maia Sandu a mulțumit SUA pentru sprijin. „Știm că dvs. credeți în economia de piață și de asta învățăm de la dvs cum aceasta se construiește, pentru că doar printr-o economie sănătoasă putem crește standardele de viață ale cetățenilor. Suntem încântați că sprijinul dvs. va fi majorat cu 29 de milioane de dolari și vă asigurăm că vom depune toate eforturile ca acesta să fie folosit transparent și corect în folosul cetățenilor R. Moldova”, a asigurat șefa Cabinetului de Miniștri.

La rândul său, Brock Bierman a declarat că a avut plăcere să lucreze cu Sandu. „Sperăm la o implementare de succes a proiectelor noastre. Vom fi aici pentru a susține toată Moldova. Vom continua programele guvernamentale și cele de dezvoltare economică. Vom susține programe de diversificare în anumite piețe și ne vom lăuda cu Moldova. Eu cred că țara voastră are o oportunitate mare de a-și arăta vinurile, patrimoniul, cultura. Vrem să atragem mai mulți străini în R. Moldova pentru a învăța despre acest popor”, a comunicat Bierman.

Potrivit lui Sandu, sprijinul financiar va fi oferit și pentru domeniul tehnologiilor informaționale, domeniul mass-media, pentru creșterea competitivității.