Ministerul Justiției propune o nouă zi profesională în R. Moldova

  • 23 oct. 2017, 15:38
  • 764

În Republica Moldova ar putea fi instituită o nouă zi profesională. Este vorba despre Ziua administratorului autorizat, ce ar putea fi sărbătorită anual la data de 17 februarie.

Cu un proiect de Hotărâre de Guvern în acest sens a venit ministerul Justiției, care susține că administratorii autorizați au un rol semnificativ în viața social-economică a statului prin contribuția acestora la realizarea procedurii de insolvabilitate.

Odată cu intrarea în vigoare a Legii insolvabilităţii, şi mai nou, a Legii cu privire la administratorii autorizaţi, a fost liberalizată profesia de administrator în procedurile de insolvabilitate.

Întru executarea acestei legi în data de 17 februarie 2015 a avut loc primul Congres al Uniunii Administratorilor Autorizaţi din Moldova la care a fost constituită Uniunea Administratorilor Autorizaţi din Moldova.

La data de 17 februarie 2016, în cadrul şedinţei Consiliului Uniunii Administratorilor Autorizaţi din Moldova, a fost emisă decizia privind declararea zilei de 17 februarie - „Ziua profesională a Administratorului Autorizat" (ţinînd cont de faptul că la această dată a avut loc primul Congres al Uniunii Administratorilor Autorizaţi din Moldova).

Documentul urmează a fi inclus pe ordinea de zi a ședinței Guvernului, pentru a fi votat de către miniștri.