Guvernul va oferi subvenții tinerilor și femeilor care lansează afaceri în agricultură

  • 3 iul. 2018, 19:33
  • 653

Agenția de Intervenții și Plăți în Agricultură a început colectarea cererilor de acordare a plăților. Despre aceasta a anunțat astăzi Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului. Banii vor fi alocați din Fondul Național de Dezvoltare a Agriculturii și Mediului Rural. 

Potențialii beneficiari de subvenții urmează să elaboreze un plan de afaceri fezabil într-o localitate rurală. Valoarea totală a proiectului propus nu trebuie să depășească un milion de lei. 65 la sută din valoarea cheltuielilor prevăzute în proiect vor fi acoperite de stat, iar alte 35 la sută vor fi investite de autorul ideii. 

Subvențiile vor fi acordate pentru proiecte ce vizează creșterea legumelor şi a fructelor pe teren protejat, înființarea plantaţiilor viticole și pomicole, utilarea fermelor zootehnice, procurarea animalelor de prăsilă și dezvoltarea infrastructurii postrecoltare şi procesare.

Sprijinul financiar va fi oferit în două tranşe. Prima parte va constitui 75% din valoarea subvenţiei şi va fi acordată în momentul semnării contractului, iar restul banilor vor fi transferați odată cu lansarea afacerii.