Guvernul îşi propune să diminueze povara fiscală pe mediul de afaceri

  • 7 aug. 2019, 11:15
  • 484

După ce vom reuşi să eliminăm toate schemele de furt al banilor publici, Guvernul îşi propune să diminueze povara fiscală pe mediul de afaceri. Asigurarea vine din partea premierului Maia Sandu şi a fost făcută la întrevederea cu reprezentanţii Confederaţiei Naţionale a Patronatului din Moldova, relatează Moldova 1.

Premierul a reiterat intenţia autorităţilor de a avea reguli clare, transparente, care să ofere siguranţă angajatorilor în raport cu investiţiile pe care le fac şi a accentuat că dezvoltarea economică reprezintă o prioritate pentru actuala guvernare.

De asemenea, în cadrul discuţiilor, Maia Sandu a menţionat că Guvernul aşteaptă din partea mediului de afaceri corectitudine şi respect pentru angajaţi şi consumatori.

Reprezentanţii patronatelor au accentuat necesitatea predictibilităţii ca principiu de bază al politicilor adoptate şi a consultării mediului de afaceri, dar şi stabilirea unor structuri instituţionale clare şi responsabile. Pe termen lung, s-a discutat despre importanţa îmbunătăţirii şi creşterii relevanţei învăţământului profesional tehnic.