Cum o primărie din Moldova motivează oamenii să recicleze deșeurile electrice

  • 17 apr. 2019, 16:05
  • 2 377
  • 8

Reciclează aparatele electrocasnice stricate și, în schimb, câștigi altele noi. Primăria municipiului Ungheni desfășoară o tombolă pentru cei care vor recicla deșeurile electrice. Cetățenii pot câștiga un aspirator, un ceainic electric, un cuptor, dar și alte aparate electrocasnice.

Primăria municipiului Ungheni în parteneriat cu Întreprinderea Municipală „AVE – Ungheni” organizează în perioada 15 aprilie – 1 iunie 2019 Tombola cu premii „Reciclează și câștigă!”.

Cetățenii care vor preda la punctul de colectare unul sau mai multe deșeuri electrice/electronice vor primi un „Bilet de tombolă”.

Extragerea premiilor va avea loc pe data de 1 iunie 2019, de Ziua Internațională a Copilului, în Parcul Central din Ungheni.

Condiții de participare

Ca să primești un bilet la tombolă, trebuie să mergi în mun. Ungheni, str. Oranjeriei la punctul de colectare a deșeurilor electrice și să predai cel puțin două aparate electrice uzate sau vechi sau defecte, dar întregi. Vei fi rugat să completezi cuponul cu datele tale personale.

Deșeurile electrice/electronice pot fi de mai multe tipuri: echipamente electrice de dimensiuni mari (frigidere, mașini de spălat, cuptoare cu microunde, monitoare, televizoare etc.), echipamente electrice de dimensiuni mici (fiere de călcat, acumulatoare, telefoane, fierbătoare electrice, uscător de păr, etc.), unelte electrice şi electronice, jucării, echipamente sportive etc.

Afis-tombola-724x1024

Persoanele care vor preda 2 echipamente electrice/electronice întregi (nedezmembrate), de volum mic (ceainic, foen, tastatura, șoricel, fier de călcat, etc.) vor primi un „Bilet de tombolă”.

Persoanele care vor preda un echipament electric/electronic întreg (nedezmembrat) de dimensiuni mari (frigider, mașină de spălat, televizor, calculator, cuptor electric, etc) vor primi două „Bilete de tombolă”.

Pentru baterii și becuri uzate nu vor fi oferite bilete.  Acestea pot fi predate gratuit la punctul de colectare.

Câştigătorii care nu vor fi prezenţi la tragerea la sorţi nu vor beneficia de premii.

Nu se acordă contravaloarea în bani a premiilor, iar „Biletele de tombolă” câştigătoare nu sunt transmisibile unei alte persoane decât câştigătorul.

Regulamentul Tombolei cu premii „Reciclează și câștigă!” poate fi accesat pe ungheni.md.