Un motociclist din Italia, obligat să achite unor moldoveni 34.000 euro

  • 21 ian. 2020, 14:15
  • 505

Pilotul italian de motociclism Valentino Rossi a fost obligat de instanța de judecată din orașul Ancona să achite unei familii din Republica Moldova 34.000 de euro.

Este vorba de doi soți, Victor Untu și Zinaida Jigan, care lucrau la vila pilotului din comuna Tavullia, scrie Motorsport, transmite Știri.md cu referire la Tv8.md.

Cei doi au fost angajați în anul 2016. Cuplul a depus o cerere în judecată în care a indicat că s-a confruntat cu rețineri salariale în sumă de 114 mii euro, muncă în afara programului și că au fost concediați fără a fi anunțați în prealabil.

De cealaltă parte, avocații pilotului au înaintat în instanță o cerere în care au respins toate acuzațiile aduse de către cei doi soți. În luna mai a anului trecut, aceștia au obținut o victorie în prima instanță, iar cuplul a fost obligat să achite 16 mii euro, drept cheltuieli de judecată.

Cuplul nu s-a dat bătut și a contestat această decizie, iar Curtea de Apel din orașul Ancon, Italia, le-a făcut dreptate. Motociclistul a fost obligat să achite soților 34 de mii de euro. Aceștia la rândul lor au fost lipsiți de obligația de a plăti cheltuielile de judecată.

Decizia este cu drept de atac. Deocamdată nu se cunoaște totuși dacă pilotul italian va contesta decizia magistraților în instanța superioară.