Tara in care un restaurant foloseste roboti infioratori

  • 3 iun. 2020, 11:19
  • 608

Un restaurant dintr-o anumita tara a ajuns sa foloseasca ospatari roboti in loc de oameni. Motivul este pandemia de coronavirus Wuhan care impune distantarea sociala si limitarea contactului interuman. Acesti roboti – pe care acel restaurant ii foloseste – arata destul de infiorator, desi utilitatea lor nu poate fi pusa la indoiala.

Un restaurant din Olanda a angajat ospatari roboti infioratori ca modalitate de a reduce contactul dintre oameni in timpul pandemiei de coronavirus Wuhan.

Dispozitivele cu aspect infiorator vor intampina clientii in timpul pandemiei de coronavirus Wuhan, vor servi preparatele si vor ridica farfuriile goale de pe mese, la Royal Palace din orasul Renesse din Olanda, informeaza Associated Press.

Robotii cu aspect infiorator care inca nu au o denumire sunt capabili sa salute si poarta niste esarfe, poate pentru a nu mai arata atat de infiorator. “Acestia ne sunt de folos la munca noatra”, sustine Leah Hu, persoana a carei familie detine Royal Palace.

“Deseori suntem ocupati, iar robotii ne sunt de folos. Nu disparem. Suntem inca la restaurant. Intotdeauna va fi nevoie de oameni in aceasta industrie”.

Localurile din Olanda au fost inchise luni intregi in timpul pandemiei de coronavirus Wuhan, iar acestea se redeschid treptat, dar cu limitarea numarului de clienti.

Bineinteles, robotii nu se pot infecta cu coronavirusul Wuhan, dar nu vor utili in privinta comunicarii de alergii alimentare. Au fost cateva luni de foc pentru industria serviciilor alimentare din cauza coronavirusului Wuhan, restaurantele pierzand circa 5,5 milioane de locuri de munca doar in luna aprilie.

Pare imposibil ca ospatarii roboti vor avea succes in restaurantele din Statele Unite prea curand (faptul ca nu sunt ieftini impiedica unele restaurante sa-i foloseasca). Cu toate acestea, aceste dispozitive robotice sunt frecvente in locatiile din China de cativa ani.