Sfaturi pentru tinerii antreprenori de la un CEO de 29 de ani, premiat de Forbes

  • 14 feb. 2017, 15:33
  • 636

Americanul Michael Martin are 29 de ani şi face o groază de bani dintr-o aplicaţie care ajută utilizatorii să contacteze rapid şi eficient serviciile de urgenţă. Mai pe scurt, apăsând de câteva ori pe ecranul smartphone-ului poţi lua legătură cu Poliţia sau Ambulanţă şi eşti localizat imediat. 

Aplicaţia lui e un fel de Uber pentru serviciile de urgenţă.

Cu toate că a fost lansată în iunie 2016, Haven a fost instalată deja pe jumătate de milion de dispozitive, iar de curând antreprenorul a fost inclus în gala Forbes 30 under 30, care premiază tinerii de succes.

Compania lui Michael Martin se numeşte RapidSOS, iar aplicaţia dezvoltată de el a apărut pentru a rezolva o problema: mai mult de 10.000 de americani mor în fiecare an din cauza faptului că dispecerii 911 nu reuşesc să localizeze victimele la timp sau cu o exactitate foarte mare.

Însă ce sfaturi are acest tânăr antreprenor pentru alţii ca el? Iată ce consideră Michael Martin că trebuie să ştie cei care vor să-şi deschidă o afacere proprie, potrivit Business Insider:

Pasiunea e un element crucial. Atunci când porneşti la drum cu compania ta, vei avea parte de o călătorie cu suişuri şi coborâşuri. Iar dacă domeniul ales nu te pasionează cu adevărat, atunci tot acest parcurs va fi un calvar pentru tine.

Îndrăzneşte. Întotdeauna îi încurajez pe cei de lângă mine să iasă din zona lor de confort. Trebuie să accepţi o provocare, oricât de imposibilă ţi s-ar părea la prima vedere. Doar dacă vei face ceva diferit vei reuşi să faci o diferenţa în lumea asta.

Nu trebuie neapărat să „spargi piaţă”. Poate că auzi peste tot că ingredientul succesului este să faci ceva inovator şi să dai pe spate pe toată lumea. Ei bine, situaţia nu e chiar aşa. Uneori e de ajuns „doar” să aduci o îmbunătăţire într-o industrie şi să creezi parteneriate.