Producătorii de lactate din Căușeni nu mai au unde să-și vândă produsele

  • 9 iun. 2020, 9:44
  • 404

De când a început pandemia producătorii de brânză și lactate din raionul Căușeni nu mai au unde să-și vândă produsele.

Sâmbăta și duminica trecută mai mulți producători de lapte, brânză, smântână și unt au fost nevoiți să aștepte ore întregi afară cu produsele în genți pentru a se elibera un loc în hală, transmite Știri.md cu referire la Studio-l.md.

Doar 7 femei au avut dreptul să vândă pe parcursul acestor zile și asta pentru că distanța socială trebuie respectată.

Îmbulzeală și scandal în weekendul trecut în hala de lapte și carne din piața Botna a orașului Căușeni. După ce au fost impuse restricțiile administratorii pieței sunt nevoiți să impună respectarea distanței sociale, iar în interior au putut intra doar 7 femei cu lapte, brânză și unt. În dimineața zilei vânzătorii au făcut coadă la intrare așteptând să li se elibereze un loc.

Revoltați pe aceasta producătorii din raion au cerut construcția unei hale aparte pentru lactate. Oamenii spun că au ajuns la capătul răbdării, afirmând că și așa nimeni nu vrea să crească animale, iar cei care mai sunt nu au unde își realiza produsele.

Administratorii halei afirmă că zilnic sunt întreprinse verificări și nu pot permite mai multor oameni să vândă. Vă reamintim că piața din Căușeni și-a reluat activitatea la data de 12 mai.