Peste 80% din moldoveni nu se simt apreciați la locul de muncă

  • 16 nov. 2016, 13:54
  • 793

Opt din 10 angajați care decid să își părăsească locul de muncă din Republica Moldova o fac pentru că nu se simt apreciați în cadrul companiei în care activează. Acestea sunt rezultatele unui studiu realizat de compania AXA Management Consulting.

Potrivit studiului, pentru ca o companie să aibă succes, cea mai importantă resursă a ei sunt resursele umane. Și nu doar pentru că trebuie să le atragem în companie, ci și pentru că trebuie să le menținem.

Statisticile arată că 92% din managerii de resurse umane nu valorifică gradul de implicare a resurselor umane în cadrul unei organizații.

Astfel, toți antreprenorii își pun întrebarea: De ce angajații companiei pleacă?

Iată câteva din răspunsuri:

82% dintre angajați pleacă pentru că nu se simt apreciați.

Pentru că nu există un feedback în cadrul organizației, un feedback din partea superiorilor sau există o carență în comunicarea internă.


63% din angajați pleacă din cauza beneficiilor nesatisfăcătoare sau din cauza că nu au un salariu motivant.


55% din oameni pleacă din cauza managementului companiei. Oamenii nu sunt mulțumiți de faptul cum se gestionează compania în care activează. Se știe că cei mai mulți oameni pleacă din cauza șefului.


45% din angajați pleacă din cauza lipsei de posibilităților de a crește în cadrul companiei în care activează.


36% pleacă pentru că nu sunt mulțumiți de cultura organizațională a companiei. Angajații pot să nu se simtă parte a companiei sau nu sunt mulțumiți de atmosfera și ambianța la locul său de muncă.