Personalul medical al Armatei Naținale, decorat cu distincții și diplome

  • 22 mai 2020, 10:33
  • 1 154

Un grup de lucrători medicali și funcționari din Spitalul Clinic Militar Central (SCMC), Centrul Consultativ Diagnostic și subdiviziunile medico-militare, implicat în testarea și tratarea persoanelor cu simptome de COVID-19, a fost decorat cu distincții și diplome de ministrul Apărării Alexandru Pînzari.

Ministrul a mulțumit efectivului instituțiilor pentru dăruirea de care dau dovadă, mai ales în aceste zile, specificând că aceste mențiuni sunt poate prea mici pentru munca imensă depusă în lupta cu COVID-19, transmite Știri.md.

„Dragi medici, sunteți un exemplu de învingători, de devotament și putere de a renaște. Avem colegi care au învins acest virus datorită grijei și profesionalismului dumneavoastră. Vă prețuim și vă susținem necondiționat, cu atât mai mult că noi, militarii, știm exact cum este în linia întâi. Acum vă aplaudăm și vă decorăm, dar așteptăm și momentul în care vă vom putea strânge mâna și chiar îmbrățișa”, a declarat ministrul Pînzari în cadrul ceremoniei de decorare, desfășurate la sediul instituției medicale.

Potrivit şefului SCMC, colonel medic Vladimir Trofimov, până în prezent, SCMC a primit și testat peste 300 de cetățeni, care aveau simptome specifice noului coronavirus. 

Totodată, o echipă mobilă de asistenți medicali din Centrul Consultativ Diagnostic participă la prelevarea și transportarea probelor biologice ale pacienților cu simptome ușoare de coronavirus, care fac tratament la domiciliu.