Mai multe activităţi comerciale vor fi reluate din 4 mai

  • 1 mai 2020, 9:52
  • 2 536

Din 4 mai, îşi vor relua activitatea mai multe unităţi comerciale cu amănuntul, care sunt obligate să asigure respectarea normelor pentru reducerea răspândirii infecţiei COVID – 19. O decizie în acest sens a fost luată de Comisia Naţională pentru Situaţii Excepţionale, transmite MOLDPRES.

Conform dispoziţiei nr. 24 a Comisiei, se va permite activitatea de comerț cu amănuntul a tuturor tipurilor de mărfuri și produse prin unitățile comerciale, cu excepția celor amplasate în centre comerciale, în piețe (inclusiv pieţe auto), în aeroporturile, porturile internaționale și în punctele internaționale de trecere a frontierei de stat.

De asemenea, este autorizată comercializarea produselor la pachet și în regim catering prin unitățile de alimentație publică și prin unitățile ce comercializează produse de patiserie, panificație și alte produse alimentare cu vânzare la geam.

La fel, de luni, 4 mai, este permisă comercializarea produselor alimentare la pachet prin unitățile de alimentație publică din cadrul unităților de comercializare a produselor petroliere, cu excluderea posibilității de consumare a acestora în incinta/teritoriul unității.

Până la 15 mai, pe teritoriul Republicii Moldova se menţine stare de urgenţă, însă Comisia pentru Situaţii Excepţionale, deciziile căreia sunt obligatorii şi executorii în această perioadă, a decis să ridice unele restricţii, ţinând seamă de evoluţia epidemiologică din ţară.