Hotărârea Guvernului cu privire la crearea primului parc IT din Moldova va fi publicată în Monitorul Oficial

  • 28 dec. 2017, 15:57
  • 780

Hotărârea Executivului cu privire la crearea parcului pentru tehnologia informaţiei „Moldova IT park” va fi publicată în numărul de mâine al Monitorului Oficial.

Potrivit documentului, „Moldova IT park” își va începe activitatea de la 1 ianuarie 2018 și este constituit pe un termen de 10 ani, relatează Moldpres

Calitatea de rezident al Parcului va putea fi dobândită de orice persoană juridică sau fizică care este înregistrată în Republica Moldova ca subiect al activității de întreprinzător și care desfășoară activităţi în domeniul IT.

Scopul principal al Parcului este de a crea o platformă organizaţională cu un set de mecanisme şi facilităţi inovative necesare pentru impulsionarea creşterii industriei tehnologiei informaţiei, crearea de noi locuri de muncă şi atragerea investiţiilor locale şi străine. 

Parcul urmăreşte valorificarea oportunităţilor de creştere a industriei IT prin implementarea unui cadru de reglementare previzibil şi motivant prin facilitarea sistemului fiscal şi de administrare a afacerilor.

În primul an de activitate se așteaptă ca 31 de companii IT să devină rezidente ai Parcului.