Formatorii locali sunt instruiți să utilizeze resursele digitale

  • 24 mar. 2020, 13:59
  • 503

Mai mulți formatori la nivel local sunt instruiți să utilizeze resursele digitale de către Ministerul Educației, Culturii și Cercetării.

Ei sunt familiarizați cu diverse platforme online care pot fi utilizate în învăţământul la distanţă. Acțiunea are loc în cadrul campaniei „Sunt Responsabil! Clasa mea e Acasă!”, transmite Știri.md cu referire la IPN.

Potrivit unui comunicat de presă al Ministerului, campania vine în susținerea cadrelor didactice, elevilor, studenților și părinților privind desfășurarea instruirii la distanță în perioada suspendării procesului educațional în instituțiile de învățământ cu scopul prevenirii răspândirii epidemiei virusului COVID-19.

În acest scop, au fost elaborate și aprobate „Metodologia privind continuarea la distanță a procesului educațional în condiții de carantină pentru instituțiile de învățământ primar, gimnazial și liceal”, precum și „Regulamentul-cadru de organizare a învățământului profesional tehnic în perioada suspendării procesului educațional” și „Recomandările-cadru de organizare a activităților didactice în sistem online în instituțiile de învățământ superior, pe perioada suspendării procesului educațional în sălile de studii”.

Anterior, au fost elaborate și propuse spre vizualizare lecții video de pregătire a elevilor claselor a IX-a și a XII-a pentru susținerea examenelor naționale de absolvire, sesiunea 2020.