Efectele economice asupra micilor afaceri

  • 8 aug. 2018, 10:52
  • 511

Impactul unei economii puternice

Intr-o economie puternica, aproape toate tipurile de afaceri se bucura de prosperitate. Venitul este ridicat, somajul este scazut, iar increderea consumatorilor ii determina sa isi investeasca banii prin achizitionarea de bunuri si servicii de care au sau nu nevoie, inapoi in economie.

Impactul unei economii puternice asupra micilor afaceri este dublu: pe masura ce afacerea creste, este nevoie de o intreprindere mica care sa tina pasul cu cererea, prin realizarea angajarilor suplimentare, prin extinderea spatiilor comerciale sau prin adaugarea de noi linii de produse. Pe cand acest aspect este vazut ca unul pozitiv, opusul este clatinarea economiei, care face ca micile intreprinderi sa fie supraexpuse, ducand la disponibilizari in masa si la esecuri in afaceri. 

Impactul unei economii incetinite

Pe durata scaderii economiei, multe afaceri mici se confrunta cu un numar de schimbari. Consumatorii devin ingrijorati de stabilitatea jobului si devin precauti in ceea ce priveste cheltuielile. Acest lucru duce la scaderea veniturilor proprietarilor de afaceri. Un profit lent poate fi dificil pentru o mica afacere in procesul de rambursare a creditorilor, astfel, are un impact negativ asupra viabilitatii sale pe termen lung.

O afacere care se confrunta cu lupte financiare este mult mai putin probabil sa se imprumute pentru cheltuieli si operatiuni de capital, ceea ce limiteaza oportunitatile de crestere. Multe intreprinderi mici sunt constranse sa isi reduca forta de munca in timpul unei economii incetinite. Acest lucru limiteaza capacitatea lor de a servi clientii si contribuie la rata somajului, ceea ce duce la o incetinire a economiei. 

Oportunitati de afaceri legate de economie

Unele tipuri de intreprinderi mici se dezvolta intr-o economie lenta. De exemplu, companiile care sunt implicate in facilitarea blocarii proprietatilor imobiliare si a restitutiilor de vehicule si proprietati, isi gasesc succesul in timpul unei economii lente. In plus, proprietarii de intreprinderi mici, cu sustinere financiara solida si substantiala, pot vedea o crestere a oportunitatilor de expansiune prin cumpararea concurentilor lor in dificultate sau prin absorbtia bazelor de clienti ai concurentilor in afara afacerii. 

Adaptare economica

Intreprinderile mici au un avantaj fata de intreprinderile mari atunci cand este vorba de adaptarea la schimbarile economice. Intreprinderile mici au o putere de decizie mai mica in ceea ce priveste conducerea.Intrucat o companie mare poate avea nevoie sa organizeze numeroase intalniri ale actionarilor pentru a discuta despre schimbarile in ceea ce priveste strategia si directia de afaceri, o mica afacere este mult mai agila in procesul de luare a deciziilor. De obicei, o intreprindere mica poate lua decizii mai rapide pentru a schimba cursul, pentru a mari sau micsora forta de munca sau pentru a oferi produse sau pentru a schimba semnificativ imaginea companiei pentru a se adapta la o economie in schimbare.