De la începutul anului, MIEPO a contribuit la semnarea a 89 de contracte de colaborare dintre companiile moldoveneşti şi străine

  • 27 nov. 2017, 13:26
  • 711

Anunţul a fost făcut de reprezentantul Organizaţiei pentru atragerea investiţiilor şi promovarea exportului (MIEPO) la forumul de afaceri „Agricultura 2017”. Potrivit datelor prezentate, alte 117 contracte sunt în stadiu de discuţii. În 11 luni curent, cu susţinerea MIEPO a fost organizată participarea companiilor moldoveneşti la 20 de misiuni de afaceri din 14 ţări şi la 42 de expoziţii internaţionale şi naţionale (în 34 de cazuri cu stand colectiv). 

În acelaşi timp, MIEPO a organizat 29 de vizite de documentare în Moldova a reprezentanţilor diferitor companii din 13 ţări ale lumii. În total au fost informaţi despre producătorii moldoveni şi capacităţile investiţionale ale ţării noastre peste 3,48 mii investitori potenţiali. Programul MIEPO „Promovarea exportului” cuprinde diferite ramuri ale economiei – agroalimentară, fabricarea îmbrăcămintei şi accesoriilor, turism, IT, industria constructoare de maşini. 

Cele mai mari evenimente ale anului au fost Automotive Days 2017 şi Moldova Business Week 2017, la finalul cărora au fost semnate 32 de contracte investiţionale şi nu mai puţin de 10 acorduri de export pentru producţia moldovenească.