Cum a reuşit acest om să câştige cu o metodă foarte simplă 13,6 miliarde de dolari

  • 5 mar. 2018, 11:43
  • 2 570

De ce să te mulţumeşti cu două miliarde de dolari, când poţi să câştigi mult mai mult?  Zhou Hongyi a găsit strategia perfectă de a-şi multiplica de câteva ori veniturile, printr-o simplă mutare a companiei de la o bursă la alta.

Zhou Hongyi şi-a relocat firma de securitate online în China şi a fuzionat într-o companie care a crescut cu 550% de la anunţarea planului în luna noiembrie. Qihoo 360 Technology Co. s-a retras de la Bursa de Valori din New York în iulie 2016 şi a început tranzacţionarea miercuri în Shanghai la 360 Security Technology Inc. Mutarea l-a propulsat pe Zhou în topul celor mai bogaţi oameni din China, pe locul 12, şi a generat o creştere a averii acestuia la 13,6 miliarde de dolari.

Hongyi, în vârstă de 47 de ani, a declarat în noiembrie că alinierea la interesul naţional al Chinei s-a numărat printre motivele pentru care el a mutat listarea în ţara sa, unde Partidul Comunist a înăsprit suveranitatea cybersecurity" a ţării.

Miercuri, acţiunile au oscilat între câştiguri şi pierderi - deschizând cu o creştere cu 3,8%, înainte de a scădea cu 10% la închidere. Indicatorul Shanghai Composite de referinţă a scăzut cu 1%.

Cu toate acestea, evaluările tehnologice mai bogate ale Chinei ar putea fi o remiză, a declarat Sun Mengqi, analist la BOCOM International Holdings Co. "Ar putea exista un decalaj substanţial de evaluare între SUA şi China".

Zhou deţine o participaţie de 23% în 360 Security, direct şi prin intermediul holdingurilor Tianjin Qixin Zhicheng Technology Ltd. şi Tianjin Zhongxin Investment LP, potrivit unei propuneri de achiziţie de luna trecută.

Yue Jing, purtătoarea de cuvânt a companiei, a refuzat să comenteze valoarea netă a lui Zhou. Firma a înregistrat în 2016 venituri de 9,9 miliarde de yuani (1,6 miliarde de dolari). Majoritatea veniturilor mogulului provin din anunţurile online, multe dintre acestea postate utilizatorilor care folosesc produsele sale antivirus.