Bugetarii vor rămâne în vacanţă forţată până pe 24 aprilie

  • 14 apr. 2020, 8:24
  • 1 111

Angajaţii instituţiilor bugetare vor sta acasă şi în săptămâna de după Paşti, până la 24 aprilie. Aceste zile libere vor fi remunerate, conform deciziei Comisiei pentru Situaţii Excepţionale din Republica Moldova, întrunită în şedinţă luni, 13 aprilie, transmite MOLDPRES.

„Totodată, ziua de 27 aprilie, care trebuia să fie liberă pentru Paştele Blajinilor se transferă pentru 8 iunie, care va fi nelucrătoare, astfel încât creştinii să poată merge la cimitire. Acestea sunt dispoziţii valabile dacă Comisia nu va extinde şi pentru cealaltă săptămână vacanţa forţată”, a declarat la finele şedinţei președintele Comisiei, prim-ministrul Ion Chicu.  

Ca şi până în prezent, se vor afla în vacanţă forţată toate structurile bugetare, cu excepţia celor din domeniile medical, al sănătăţii publice, apărării, menţinerii ordinii publice şi securităţii.

De asemenea, zilele următoare sunt lucrătoare pentru instituţiile de învăţământ de toate nivelurile, publice şi private, care vor desfăşura începând de astăzi orele online, precum şi pentru angajaţii care sunt organizaţi să lucreze la distanţă.

Şefii subdiviziunilor bugetare au dreptul să convoace la serviciu un număr limitat de angajaţi, necesar pentru asigurarea şi menţinerea procesului de muncă de care este nevoie stringentă.

Prim-ministrul s-a adresat populaţiei să respecte toate dispoziţiile Comisiei pentru Situaţii Excepţionale. „Ar fi păcat ca toate eforturile depuse în acest răstimp să fie în zadar”, a relevat Ion Chicu.

În ultimele 24 de ore, în R. Moldova au fost procesate 273 de probe, dintre care au fost confirmate 50 cazuri de infecție cu noul coronavirus. În total, la ziua de 13 aprilie sunt confirmate 1 712 cazuri.