Angajati cu profil de antreprenor?

  • 24 iul. 2017, 13:06
  • 2 553

Spiritul antreprenorial se poate manifesta atat in randul angajatilor care sunt la inceputul vietii profesionale, cat si in randul celor cu experienta de lucru. Ce facem cu acesti oameni, care sunt adevarate talente,  oameni creativi si cu dorinta de a face lucrurile sa se intample? Cum ii pastram in organizatie cand tentatia lor de a munci pe cont propriu, ca feelanceri sau antreprenori, este foarte mare?

Cum pot fi identificati angajatii cu profil de antreprenor si integrati in cadrul organizatiei? 


Sunt motivati de provocarile profesionale

Provocarile profesionale reprezinta o sursa de motivatie pentru aceasta tipologie de angajati.

Tocmai de aceea este necesar sa fie implicati in activitati din ce in ce mai complexe, care sa ii ajute sa evolueze din punct de vedere profesional.

Vin constant cu idei de imbunatatire si eficientizare a activitatii

In acest context, este important sa fie creat un mediu de lucru care sa valorizeze initiativa si sa ofere prilejul ca ideile sa fie expuse in mod liber.

Au nevoie sa-si organizeze singuri activitatea si sa ia propriile decizii

Autonomia in desfasurarea activitatii este o componenta importanta pentru un angajat intreprinzator.

Au capacitatea de a se automotiva

Aceasta capacitate ajuta la cresterea productivitatii, aspect foarte important atat pentru angajat, cat si pentru organizatia din care face parte.

Isi doresc sa aiba un program flexibil de lucru

Acest aspect este in stransa legatura cu nevoia de autoorganizare si cu cea de a avea libertatea de a lua propriile decizii.

Sunt centrati pe construirea statutului socio-profesional

In acest context, este important ca sa li se puna la dispozitie un plan de cariera si sa existe posibilitatea de dezvoltare atat din perspectiva complexitatii saricinilor, cat si din perspectiva avansarii pe pozitii ierarhic superioare.

Existenta unor angajati cu profil antreprenorial este un atu pentru orice companie, in contextul in care mediul organizational le creeaza contextul necesar dezvoltarii.

Un articol oferit de Ana Nicoleta Zafiu, Consilier in Cariera.