Ai grija de angajatii tai

  • 6 mar. 2018, 11:37
  • 823

Orice antreprenor trebuie sa realizeze importanta pe care angajatii o au, in ceea ce priveste bunul mers al afacerii. Chiar daca foarte multi oameni de afaceri considera ca locul intai in ordinea importantei il ocupa clientii, trebuie sa ii contrazic: intai trebuie sa ne ocupam de angajatii nostri, iar apoi, pe locul doi se afla intr-adevar clientii.

Este foarte simplu: fara angajatii nostri, nu am avea nici clienti. In zilele noastre se pare ca angajatii ideali sunt tot mai greu de gasit, iar cine ii are, trebuie sa stie cum sa ii pastreze. Nu in zadar se fac atatea interviuri pentru un singur loc de munca; am intalnit firme care te chemau si la trei interviuri, doar pentru a fi siguri ca vor face alegerea cea mai buna, ca nu vor da gres in alegerea candidatilor perfecti. 

Daca va doriti o afacere profitabila, trebuie sa incepeti sa investiti in angajatii pe care ii aveti. Indiferent de pozitia pe care o ocupi in conducere, trebuie sa stii sa relationezi cu cei care se afla in subordinea ta. Nu uita, daca un angajat cu foarte mult potential va pleca din firma ta, acest lucru se va rasfrange asupra intregii afaceri. 

Pentru a reusi sa iti pastrezi angajatii ideali, ai cateva responsabilitati. In primul rand, trebuie sa ii motivezi spre a isi doei ei insisi mai mult. Un nou set de reguli sau dezvoltarea abilitatilor si competentelor trebuie sa se afle pe lista oricarui antreprenor, care doreste sa investeasca in angajati. Angajatii tai trebuie sa fie motivati la a creste, la a se dezvolta din punct de vedere profesional, si cand vor realiza ca au aceasta oportunitate, ca locul lor de munca este un mediu real pentru dezvoltarea lor profesionala, isi vor da toate silintele sa faca fata cererilor. Angajatii tai trebuie sa ia parte la seminarii, cursuri de dezvoltare pe domeniul pe care ei lucreaza, trebuie sa primeasca anumite carti, care sa-i motiveze sa le citeasca si sa le indeplineasca si de asemenea, trebuie sa primeasca mereu sfaturi si feedback-uri din partea celor in subordinea cui se afla. 

Oamenii care vor beneficia de astfel de tratamente, cu siguranta vor profita din plin de ele si vor fi constienti de locul valoros de munca, pe care il au. Angajatii tai e posibil ca oricum, la un moment dat sa plece. Fie ca vor gasi un alt loc de munca, fie se vor gandi sa-si deschida o afacere proprie, plecarea lor, la un moment da, trebuie lauata in calcul. Insa pana in acel moment, este foarte important sa stii cum sa le valorifici la maxim calitatile si abilitatile. Ei vor fi multumiti sa se dezvolta din punct de vedere profesional, si cine stie, poate intr-o zi vor avea afacerea lor proprie, iar pana atunci, noi, ca antreprenori, suntem multumiti ca putem beneficia de prezenta lor.