Afacere cu solar pentru legume

  • 5 feb. 2018, 14:19
  • 5 389
  • 8

V-ati gandit ca o afacere cu solar pentru legume ar putea fi una profitabila?
Pentru acei dintre dumneavoastra care detineti un teren sau care aveti posibilitatea sa inchiriati unul, mai jos gasiti cateva sfaturi pentru a incepe o afacere cu solar pentru legume.

Legumele timpurii sunt foarte cautate asa ca puteti avea recolta in solar la inceput de primavara, si bineinteles pretul lor va fi pe masura. Daca sunteti suficient de motivat puteti avea o afacere cu solar pentru legume profitabila.

In agricultura se poate avea tot timpul succes, pentru ca oamenii au nevoie de hrana si mai ales de legume care cresc in mod natural, fara alte stimulente, de aceea o afacere cu solar pentru legume ar putea fi potrivita in aceasta perioada. Aveti nevoie de:
– cunostinte minime in domeniul agriculturii, hotarare puternica si curaj.
– buget alocat numai pentru aceasta afacere cu solar pentru legume. Daca nu aveti bani pe care sa ii investiti personal, puteti solicita fonduri europene pentru afacere cu solar de legume, inca se aloca fonduri mai ales pentru tinerii care vor sa inceapa afaceri in agricultura.

Cum se construieste un solar?
O puteti face cu eforturi proprii (eventual cu ajutor din partea rudelor) sau puteti apela la firme specializate care il pot construi contra cost.

Aveti nevoie de:
– un suport metalic. Puteti achizitiona bari de fier pe care sa le arcuiti.
– Folie. Cel mai bine este sa investiti in folie tratata pentru inghet, ultraviolete, care este la pret dublu fata de cea simpla, dar rezista cel putin 4 ani.
– Cu un singur solar productia va fi minima, insa daca aveti suficient teren investiti in constructia a 4-5 solarii.

Pregatirile necesare:
Pregatirea pamantului – noiembrie – pamantul se intoarce.
Ierbicidare – luna februarie
Semanare – luna martie – semanati semintele in cofrage cu pamant si le pozitionati intr-o incapere calda.
Rasadire – luna aprilie luati rasadurile din cofrage, si le rasaditi in solar.
Tratarea plantelor – luna mai – plantele se trateaza cu o solutie de prevenire a bolilor.
Prima productie –luna iunie (daca ai rasadit in martie), in functie de ce ati pus in solar: castraveti, rosii, gogosari,etc.
Ultima productie – o puteti avea in luna octombrie: ardei, gogosari.

Intr-o afacere cu solar pentru legume, puteti avea recolte de legume diferite in acelasi solar prin cultura succesiva. Pe masura ce se termina unele recolte puteti rasadi altele.

Pentru a incepe o afacere cu solar pentru legume veti avea nevoie de aproximativ 5000 euro pentru o suprafata de solar de 500mp.

Acestea sunt doar cateva informatii pentru a incepe o afacere cu solar pentru legume, si daca sunteti hotarat sa o faceti, documentati-va asupra punctelor enumerate mai sus si aveti curajul sa incepeti.