3 moduri în care un lider poate rezolva problemele mai eficient

  • 12 oct. 2017, 11:11
  • 588

Rezolvarea problemelor reprezintă una dintre principalele task-uri ale unui lider, care trebuie să vadă dincolo de ceea ce e evident şi să încerce să indentifice cum poate transforma situaţiile dificile în oportunităţi. 

Glenn Llopis, preşedintele companiei de consultanţă Glenn Llopis Group, arată care sunt cele mai eficiente moduri prin care un lider de business poate rezolva o problemă, într-un editorial publicat de Geek Wrapped.

Transparenţa în comunicare

Un mediu de lucru extrem de eficient este cel în care fiecare îţi poate spune îngrijorările şi opiniile în mod liber, toată lumea e ascultată cu atenţie şi nu există teama că vor exista repercusiuni.

Glenn Llopis susţine că în momentul în care tu, ca lider, pui preţ pe transparenţă şi pe feedback-ul direct şi onest, atunci le oferi oamenilor toate instrumentele de care au nevoie pentru a crea legături mai puternice. În plus, elimini neclarităţile.

Toate aceste lucruri sunt extrem de importante atunci când incerci să rezolvi o problemă, căci există toate şansele ca discuţiile să fie mai productive, iar soluţiile să fie identificate mai repede.

Cum dărâmi barierele

Multe dintre business-uri pun preţ pe individualitate, iar acest lucru ridică bariere uriaşe în cadrul unei companii. În astfel de medii, angajaţii sunt percepuţi din perspectiva costurilor şi nu sunt văzuţi ca o investiţie, aşa că e aproape imposibil să găseşti o rezolvare la probleme atunci când oamenii se simt în acest fel.
Pentru a schimba situaţia, Glenn Llopis consideră că firmele ar trebui să-şi pună angajaţii în centrul strategiilor de dezvoltare şi să asigure o colaborare eficientă.

O minte deschisă

Glenn Llopis aminteşte ca fiecare e diferit, iar acest lucru poate fi un lucru pozitiv, de cele mai multe ori. O problemă poate fi rezolvată în mai multe moduri, iar fiecare abordează diferit o situaţie, aşa că liderul trebuie să fie cel care să găsească o cale de a media toate diferenţele de opinie. Deci, trebuie să aibă o minte deschisă.

Un lider bun ştie cum să adune oamenii şi resursele necesare pentru a rezolva o problemă, dar şi să facă conexiunile necesare pentru a crea noi soluţii, să identifice planurile ce pot fi implementate şi să creeze oportunităţi, mai susţine Glenn Llopis.