Ministerul Sănătății caută director la Spitalul Clinic Municipal Nr.1

  • 25 iul. 2019, 16:20
  • 740

Ministerul Sănătății Muncii și Protecției Sociale a anunțat concurs pentru ocuparea funcției de director la Spitalului Clinic Municipal Nr.1.

Instituția a rămas fără conducător, după ce Iurie Dondiuc și-a dat demisia în noiembrie anul trecut, transmite Știri.md cu referire la Sănătate.info

Atunci fostul primar interimar al Chișinăului, Ruslan Codreanu, l-a numit director interimar pe consilierul său pe probleme sociale și de sănătate, Iurie Crasiuc.

Ministerul a publicat un ordin în acest sens pe pagina sa oficială. Astfel, candidații care doresc să-și depună actele pentru concurs pot să o facă până pe 7 august. Aceștia trebuie să fie cetățeni ai Republicii Moldova, să aibă studii superioare/ de licență în medicină, studii de masterat în managementul organizațional, dar și o vechime în muncă de cel puțin 10 ani.

Cei care doresc să ocupe fotoliul de director trebuie să depună copiile actelor autentificate notarial sau însoțite de documentele în original.

Potrivit regulamentului privind numirea în funcţie pe bază de concurs a conducătorilor instituţiilor medico-sanitare publice şi a Contractului-tip
de management al instituţiei, evaluarea candidaţilor, după caz, poate include testarea cunoştinţelor teoretice ale acestora, evaluarea proiectului de management al instituţiei și interviul.

Contactat telefonic, actualul director interimar Iurie Crasiuc spune că încă nu a decis dacă va depune și el dosarul, dar că are destul timp pentru a se gândi.

Spitalul Clinic Municipal Nr.1 a fost construit în anul 1959 și se numea Spitalul Clinic Orășenesc, având doar 4 blocuri - Blocului maternităţii, Curativ-diagnostic și două blocuri curative.

De-a lungul timpului Spitalul s-a dezvoltat, iar acum acesta are următoarele profiluri: Obstetrică-Ginecologie, Neonatologie şi Pediatrie, Chirurgie şi Terapie și dispune de 28 secţii de clinice:

— 3 secţii de internare şi stabilizare;

— 3 secţii obstetricale;

— 2 blocuri de operaţii;

— 2 secţii patologia gravidității;

— secţia consultativă de perinatologie;

— 2 secţii de anesteziologie şi terapie intensivă pentru maturi;

— 2 secţii reanimare nou-născuţi;

— secţia de îngrijire a nou-născuţilor prematuri;

— secţia patologia nou-născuţilor;

— secţia neurologie nou-născuţi;

— secţia psihoneurologie pediatrică;

— 3 secţii de ginecologie (1 septică și 2 secții ginecologie aseptică);

— 2 secţii de chirurgie (septică şi aseptică);

— 3 secţii de terapie, inclusiv secția terapie pentru gravide;

— 4 secţii paraclinice laboratorul clinic, laboratorul bacteriologic, secţia anatomie patologică, secţia recuperare fizioterapeutică;

— 3 cabinete (radiologie, ultrasonografie, transfuzia sângelui);

— Farmacie.