În Transilvania va fi creată o bancă a locurilor de muncă

  • 31 oct. 2019, 14:21
  • 702

În viitorul apropiat, în Transnistria va fi creat sistemul informaţional "Banca locurilor de muncă vacante şi a Cv-urilor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă", care, potrivit dezvoltatorilor, va permite îmbunătăţirea situaţiei de pe piaţa muncii.

Potrivit Infotag cu referire la site-ul Sovietului Suprem al autoproclamatei RMN, crearea băncii este prevăzută într-un proiect de lege elaborat de guvern şi adoptat miercuri de deputaţi în prima lectură.

Potrivit viceministrului protecţiei sociale şi muncii, Oleg Fedotov, banca va conţine informaţii despre "oportunităţile de angajare, angajatorii care au nevoie de lucrători, disponibilitatea locurilor libere şi a posturilor vacante, despre cetăţenii care caută un loc de muncă".

"Pentru angajatori, acest sistem poate deveni un mecanism convenabil pentru căutarea celor în căutarea locurilor de muncă, iar pentru solicitanţi înseamnă plasarea rapidă şi uşoară a CV-urilor, căutarea locurilor de muncă, oportunităţi atractive de angajare în Transnistria, autenticitatea datelor despre locurile de muncă vacante în fiecare raion. 

În prezent, în centrele de angajare sunt înregistraţi peste 3 mii de şomeri. În acelaşi timp, aproximativ 3,8 mii de locuri vacante rămân nesolicitate", a spus el.

Propunerile vor fi luate în considerare la examinarea proiectului de lege în lectura a doua.