CSM oferă post vacant pentru funcția de inspector-judecător în cadrul Inspecției judiciare

  • 27 iun. 2019, 9:32
  • 987

Consiliul Superior al Magistraturii (CSM) a anunţat concurs pentru suplinirea unei funcții vacante de inspector-judecător în cadrul Inspecției judiciare.

Concursul a fost anunțat în contextul depunerii cererii inspectorului-judecător, Sveatoslav Moldovan, referitor la sistarea detașării la Inspecția judiciară. Cererea a fost acceptată de CSM, transmite bizlaw.md.

Potrivit legislației, inspectorul-judecător poate fi numit doar pentru un singur mandat, în această funcţie fiind alese doar persoane care deţin diploma de licenţiat în drept sau echivalentul acesteia, cu o vechime în specialitatea juridică de cel puţin șapte ani şi o reputaţie ireproşabilă şi care nu au exercitat funcţia de judecător pe parcursul ultimilor trei ani.

În total, în cadrul Inspecţiei judiciare activează șapte inspectori-judecători cu o durată a mandatului de șase ani. Aceștia sunt aleși în funcţie de CSM, în bază de concurs.

Precizăm că, tot în ședința din 25 iunie, CSM l-a înlăturat de la exercitarea funcției de inspector-judecător principal al Inspecției judiciare pe Nicolae Clima, în legătură cu o Notă informativă depusă la CSM de către un judecător. Interimatul funcției ocupate de acesta va fi asigurat de Ioana Chironeț, începând cu data de 25 iunie.