Taxele pentru poluarea mediului ar putea fi achitate la bugetul local

  • 16 apr. 2020, 9:31
  • 532

Taxele pentru poluarea mediului ar putea fi achitate la bugetul local. Comisia parlamentară juridică, numiri și imunități, convocată miercuri în ședință la distanță, a avizat o inițiativă legislativă de modificare a Legii privind plata pentru poluarea mediului, comunică MOLDPRES.

Inițiativa legislativă aparține unui grup de deputați PDM și prevede că taxele achitate până acum în bugetul de stat să fi achitate pe viitor în bugetele locale.

”Având în vedere că poluarea mediului prin emisii, deversări şi depozitarea deşeurilor de producţie afectează, în primul rând, ariile unde sunt amplasate obiectivele care provoacă poluarea, se propune ca plăţile prevăzute în articolele 6, 9 şi 10 din Legea nr. 1540/1998 să fie vărsate în bugetul local, corespunzător locului amplasării obiectivului/subdiviziunii. Proiectul de lege nu necesită surse financiare pentru implementare, însă va influenţa formarea bugetelor locale şi naţional”, se arată în nota informativă a proiectului.

Deputații propun ca legea să intre în vigoare din 1 ianuarie 2021, astfel încât să nu fie afectate procesele de achitare, raportare a acestor taxe, precum şi de planificare şi formare a bugetelor.