Subvențiile pentru îmbunătățirea nivelului de trai în sate va fi acordat de stat

  • 7 nov. 2019, 15:23
  • 576

Din Fondul național de dezvoltare a agriculturii și mediului rural vor fi alocate anual subvenții în avans pentru finanțarea proiectelor de îmbunătățire a nivelului de trai și de muncă în localitățile rurale.

Condițiile de acordare a subvențiilor sunt stabilite într-un regulament special, care a fost publicat în Monitorul Oficial, transmite Moldpres.

Potrivit documentului, valoarea subvențiilor acordate va fi de cel mult 3 mln de lei. Pentru acordarea acestora, anual va fi alocat până la 15 la sută din valoarea Fondului național de dezvoltare a agriculturii.

Banii urmează a fi utilizați pentru implementarea proiectelor de dezvoltare a infrastructurii publice și serviciilor furnizate populației rurale, crearea afacerilor în domeniile non-agricole și generarea noilor locuri de muncă.

Documentul urmărește implementarea a cel puțin 50 de proiecte anual de îmbunătățire și dezvoltare a infrastructurii publice, asigurarea serviciilor de calitate pentru circa 250 mii de beneficiari anual și dezvoltarea a cel puțin 30 de afaceri noi în fiecare an, care vor genera peste 130 de locuri de muncă.