Românii nu vor plăti ratele la bănci timp de o lună

  • 16 mar. 2020, 9:50
  • 598

Băncile din tot mai multe țări vin în întâmpinarea celor aflați în carantină din cauza coronavirusului.

Instituțiile financiare au suspendat pentru cel puțin o luna plata ratelor la credite. Printre băncile care au venit în ajutorul oamenilor sunt și cele din România, transmite Știri.md cu referire la publika.md.

Conducerea BNR a declarat că fiecare instituție în parte își va anunța clienții despre această decizie. Unele instituţii bancare au anunțat deja că le-au permis clienților, care au luat împrumuturi, să nu plătească ratele timp de o lună.

Directorul general al Autorității române pentru Protecția Consumatorilor, Paul Anghel, a declarat însă că amânarea trebuie să fie de 90 de zile pentru a proteja oamenii într-o perioadă în care vor fi foarte multe concedieri și probleme cu plata salariilor.

Anterior, și băncile din Italia, China și Georgia au venit în sprijinul cetățenilor și au suspendat plata ratelor pentru împrumuturi.

În China au fost ajutați chiar și cei care stau în chirie. În prima lună de carantină, oamenii nu au achitat nimic, iar în următoarele luni, plata a fost de doar 50 de procente.