În timpul crizei pandemice, continuă să crească preţurile la unele produse alimentare.
Bunăoară, în prima jumătate a anului, strugurii s-au scumpit de 2,3 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în schimb s-au ieftinit uşor legumele de câmp şi carnea, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.
Datele Biroului Naţional de Statistică arată că, de la începutul anului până în luna iunie, cel mai mult, cu aproape 60 la sută, s-au scumpit fructele şi pomușoarele.
Floarea-soarelui costă cu 23,4% mai mult față de aceeaşi perioada a anului 2019. Şi tutunul a devenit cu 18 procente mai scump. În același timp, cu peste 11 la sută s-a scumpit porumbul.
Pe de altă parte, preţul verzei a scăzut cu peste 60 de procente în perioada de referinţă.
Usturoiul uscat s-a ieftinit cu 52,3 procente, iar morcovul cu 21 la sută.
Cu şapte procente a scăzut şi preţul pentru ceapă.
De asemenea, s-a ieftinit nesemnificativ carnea de porc şi cea de pasăre.
În timpul crizei pandemice, continuă să crească preţurile la unele produse alimentare.
Bunăoară, în prima jumătate a anului, strugurii s-au scumpit de 2,3 ori faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut, în schimb s-au ieftinit uşor legumele de câmp şi carnea, transmite Știri.md cu referire la Publika.md.
Datele Biroului Naţional de Statistică arată că, de la începutul anului până în luna iunie, cel mai mult, cu aproape 60 la sută, s-au scumpit fructele şi pomușoarele.
Floarea-soarelui costă cu 23,4% mai mult față de aceeaşi perioada a anului 2019. Şi tutunul a devenit cu 18 procente mai scump. În același timp, cu peste 11 la sută s-a scumpit porumbul.
Pe de altă parte, preţul verzei a scăzut cu peste 60 de procente în perioada de referinţă.
Usturoiul uscat s-a ieftinit cu 52,3 procente, iar morcovul cu 21 la sută.
Cu şapte procente a scăzut şi preţul pentru ceapă.
De asemenea, s-a ieftinit nesemnificativ carnea de porc şi cea de pasăre.