Pe 1 iunie se vor redeschide muzeele şi bibliotecile

  • 26 mai 2020, 16:05
  • 371

Pe data de 1 iunie, vor fi redeschise pentru vizitatori bibliotecile și muzeele, fără organizarea evenimentelor culturale în masă, asigurând respectarea mai multor măsuri de prevenire a răspândirii coronavirusului, transmite MOLDPRES.

Conform Hotărârii nr. 12 din 25 mai a Comisiei Naţionale Extraordinare de Sănătate Publică (CNESP), instituţiile culturale amintite vor putea activa cu respectarea distanței fizice; limitarea numărului de persoane; amplasarea locurilor de lectură respectând distanța de 2 metri între ele.

De asemenea, personalul trebuie să fie asigurat cu echipament de protecție, fiind obligatorie şi verificarea temperaturii fiecărui vizitator la intrare; asigurarea cu soluții dezinfectante la intrare; asigurarea aerisirii și dezinfecției suprafețelor la fiecare două ore.

Nerespectarea măsurilor de sănătate publică expuse în hotărârea CNESP constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere contravențională și/sau penală a persoanelor vinovate.