Industria sportivă din Moldova are pierderi din cauza pandemiei

  • 25 mai 2020, 9:03
  • 805

În Moldova au fost închise fitness-cluburile. Industria sportivă consideră acest lucru nedrept, deoarece alte industrii și-au reluat activitatea. 

Oamenii nu respectă regimul de auto-izolare, iar cluburile-fitness promit să asigure securitatea, transmite mir24.tv 

Antrenoarea Diana Rojnova își desfășoară antrenamentele dimineața în zonele îndepărtate ale parcului pentru a se proteja pe sine și pe client de aglomerație. 

"Afară, antrenamentul are loc total diferit. E mai viu, mai rapid. Pentru că aici imaginile se schimbă rapid și nu obosești atît de mult", a subliniat antrenoarea de fitness Diana Rojnova. 

Diana are acum un program încărcat. Chiar și după pandemie, antrenoarea intenționează să păstreze în programul său antrenamentele în parc. 

Toate kilogramele acumulate în timpul carantinei pleacă cel mai bine în timpul unui antrenament complex. Acest exercițiu acționează imediat asupra brațelor, picioarelor și presei. După două luni fără activitate fizică, cu o mișcare simplă, prin întinderea mîinilor lateral, apare o senzație plăcută. 

Fitness-cluburile din Moldova sînt închise din martie. Ele au pierdut cel mai profitabil sezon de primăvară. Doar antrenamentele individuale și închirierea inventarului ajută la menținerea afacerii și a personalului pe linia de plutire. Sumele mici merg la acoperirea datoriilor. Centrele sportive roagă autoritățile să le permită să-și reia activitatea cît mai curînd posibil. 

Centrele de fitness așteaptă ca autoritățile să stabilească și pentru ei norme sanitaro-epidemiologice. Sportivii sînt chiar dispuși să participe la dezvoltarea lor.

Toate Cluburile sportive sînt gata să respecte măsurile sanitare: să asigure personalul și clienții cu mijloace de protecție, să distanțeze aparatele de fitness și să limiteze fluxul vizitatorilor pentru a respecta distanța socială.