În luna aprilie, persoanele în etate vor primi pensiile și alocațiile la domiciliu

  • 24 mar. 2020, 11:17
  • 394

Pensiile, alocațiile și alte plăți destinate persoanelor în etate, le vor fi livrate acestora la domiciliu, începând cu 1 aprilie, anul curent. Măsura a fost aprobată la ședința Comisiei Situații Excepționale, și are drept scop evitarea aglomerării vârstnicilor la oficiile poștale sau bănci pentru ridicarea acestor plăți și pentru a nu favoriza îmbolnăvirea lor cu noul tip de coronavirus, transmite IPN.

„Noi știm că în primele zece-cincisprezece zile ale fiecărei luni se achită aceste plăți și avem, de regulă, o aglomerare mare de cetățeni. Pentru a evita aceasta, începând cu 1 aprilie vom distribui, prin intermediul colaboratorilor Poșta Moldovei, aceste plăți către beneficiari”, a declarant premierul Ion Chicu.

Prim-ministrul mai spune că, pentru a proteja persoanele în etate, Comisia a decis interzicerea aflării lor în locurile publice fără necesitatea stringentă. Excepție vor face deplasările în interese de serviciu, deplasările pentru asistență medicală ce nu poate fi amânată, deplasările pentru asigurarea cu produse alimentare și deplasări din alte motive justificate.

În context, Ion Chicu, vine cu rugămintea către persoanele în etate de a nu părăsi domiciliul fără necesitate stringentă. „Vom acorda tot suportul persoanelor în etate atât prin intermediul angajaților Ministerului Afacerilor Interne, autorităților publice centrale, dar și locale, pentru a le asigura cu tot ce este necesar, doar ca persoanele în etate să stea la domiciliul în această perioadă foarte periculoasă pentru viața și sănătatea lor”, a mai spus premierul.

Conform datelor oferite de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, din totalul de 109 cazuri confirmate de infecție cu COVID-19, 47 de persoane au vârsta de 50 de ani și mai mult.