În acest an, militarii din Moldova vor recăpăta o înlesnire importantă

  • 25 feb. 2020, 8:05
  • 973

În acest an se intenționează restituirea militarilor din Moldova a unei înlesniri importante, de care aceștia au fost lipsiți anterior. În special, militarii vor primi din nou dreptul de a privatiza locuințele de serviciu alocate familiilor lor la sfîrșitul a 25 de ani de serviciu. 

Despre aceasta a anunțat ministrul Apărării, Victor Gaiciuc, vorbind în cadrul emisiunii "Mecanismul de acțiune” cu Elena Levițkaia-Pahomova" de la NTV Moldova, menționînd, de asemenea, că această inițiativă a fost deja susținută de președintele republicii, Igor Dodon, transmite Noi.md. 

Șeful Ministerului Apărării a reamintit că militarii au fost privați de înlesnirile care dau dreptul garantat de a avea locuințele lor la sfîrșitul serviciului, în 2009. 

"Acum, militarii primesc pentru perioada de serviciu apartamente în formă de locuințe de serviciu. Totodată, salariile militarilor de 5 mii de lei le permit doar o întreținere slabă a familiei, dar nu le permit îngrămădirea unor mijloace suficiente pentru a-și cumpăra propria locuință. După 30 de ani, militarul demisionează din Armata Națională și trebuie să elibereze apartamentul. Dar unde să plece după asta?", a pus o întrebare retorică ministrul Apărării. 

Potrivit lui, este plăcut că comandantul suprem, președintele țării, Igor Dodon, a susținut inițiativa de a reîntoarce militarilor înlesnirea anterioară - dreptul de a privatiza locuința de serviciu după eliberare, la împlinirea a 25 de ani de serviciu militar.