Dumbrăveanu explică de ce unii lucrători medicali primesc salarii mici

  • 29 apr. 2020, 14:03
  • 414

Salariile pe care le ridică lucrătorii medicali implicați în procesul de tratare a coronavirusului de tip nou sunt direct proporționale cu orele pe care aceștia le petrec la muncă.

Declarația a fost făcută de ministra Sănătății, Viorica Dumbrăveanu. Ea a mai precizat că promisiunile făcute de autorități, potrivit cărora toți lucrătorii medicali vor primi un indicator de performanță, rămân valabile, transmite Știri.md cu referire la Agora.md.

„Din momentul în care am avut primul caz de COVID-19, chiar luni, în prima zi de lucru a fost emis un ordin prin care tuturor instituțiilor medicale cu profil COVID, lucrătorilor medicali, indiferent de statut li s-a identificat un indicator de performanță în mărime de 100% din salariul de funcție.

În condițiile actuale depinde pe ce normative lucrează persoana. Sunt oameni care lucrează cu 0,25, cu 0,5, cu 1,5. În acest condiții depinde mult de timpul lucrat și de funcția în care activează. Indicatorul se aplică în continuare, iar instituțiile implicate în tratarea pacienților cu COVID au primit salariile corespunzător”, a declarat ministra.