Declarație: Străinii nu trebuie să aibă dreptul să cumpere pămînt în Republica Moldova

  • 10 iun. 2020, 10:36
  • 746

Președintele țării, Igor Dodon, este categoric împotrivă ca străinii să cumpere terenuri de pămînt în Republica Moldova. Despre aceasta șeful statului a declarat la postul public de televiziune. 

"Cel mai scump ce avem în Republica Moldova este oamenii și pămîntul. Eu consider că noi nu trebuie să permitem și nu vom permite. Cel puțin, cît sînt eu președinte, eu voi bloca încercarea de a da drept cetățenilor străini să cumpere pămînt. Doar cetățenii Republicii Moldova și doar întreprinderile rezidente în Moldova. Vrea cineva să facă investiții, să vină, să creeze întreprinderi, să investească bani în întreprinderi și această întreprindere poate procura pentru a dezvolta agricultura. Dar fără prevederea că după lichidarea întreprinderii să devină fondatorul proprietar", a spus Igor Dodon. 

Președintele a precizat că și legislația romînă interzice ca pămîntul să le fie vîndut cetățenilor străini. Recent pe canalele de Telegram au apărut informații că liderul PAS Maia Sandu este pentru ca pămîntul să le fie vîndut străinilor.