Chicu: Trebuie să identificăm posibilități de a alimenta gratuit elevii

  • 26 feb. 2020, 9:49
  • 445

Prim-ministrul Chicu a convocat astăzi o ședință cu reprezentanți ai MECC, MSMPS, ANSA, ANSP, MEI și MF, pentru a examina subiectul alimentării elevilor și identifica posibilități de îmbunătățire.

La ședință a fost analizată experiența acumulată în cadrul proiectului implementat în UTA Găgăuzia și a proiectului pilotat timp de un an în instituțiile de învățământ din raionul Strășeni, transmite Știri.md.

Potrivit Ministerului Educației, majorotatea instituțiilor de învățământ necesită dotări cu mobilier și veselă, iar 254 de școli în general nu dispun de cantină.

În acest sens, premierul a solicitat responsabililor să facă o inventariere a capacităților existente în instituțiile școlare și să fie elaborată lista necesităților, pentru a fi asigurată alimentarea elevilor din clasele gimnaziale, anume clasele V-IX. 

Totodată, Chicu a anunțat că va invita la discuție agenții economici specializați în producerea și livrarea hranei pentru a verifica capacitatea lor de a prelua alimentarea copiilor începând cu anul școlar nou.

„Trebuie să identificăm posibilități de a alimenta gratuit elevii din ciclul gimnazial și hrana trebuie neapărat să fie sănătoasă, echilibrată și variată”, a declarat Ion Chicu.