Ce spun foștii artiști comercianți, evacuați din scuarul Mihai Eminescu

  • 6 iul. 2020, 9:28
  • 420

„Le este mai bine”. Asta spune persoanele de pe aleea artiștilor, care pînă acum recent comercializau lucrările în scuarul Mihai Eminescu. 

Într-o postare pe pagina sa de Facebook, primarul general Ion Ceban a vorbit cu aceștia și le-a spus că le va găsi un loc unde vor putea să își depoziteze lucrările. 

„Am inspectat, astăzi, Parcul Catedralei, aleea din parc unde sînt vîndute tablourile oamenilor de creație, strada pietonală care de curînd a fost reabilitată, dar și zona adiacentă parcului. 

Am discutat cu oamenii care își vînd lucrările în parc de-a lungul str. Columna. Oamenii mi-au spus că este mult mai bine decît în scuarul Mihai Eminescu, deoarece este mai mult spațiu, dar și trecătorii sînt mai interesați. Le-am promis comercianților că vom examina posibilitatea ca aceștia să își depoziteze în apropiere lucrările pe timp de noaptea”, spune primarul. 

Ion Ceban a punctat că această porțiune va fi numită curînd ,,Aleea artiștilor de creație, expoziție cu vînzare”. 

Amintim că în curînd ar putea să fie demarate lucrările de reconstrucție a scuarului Mihai Eminescu. În acest sens, responsabilii de la primărie au definitivat acordul de sponsorizare.