Cât au costat în 2019 deplasările de serviciu avute de angajații ministerelor

  • 29 iun. 2020, 11:22
  • 742

Autoritățile centrale dar și instituțiile subordonate acestora au obligația de a publica pe site-urile lor oficiale lista deplasărilor de serviciu pe care le-au avut angajații acestor instituții.

Ziarul de Gardă a compilat informațiile prezentate de instituții pentru perioada anului 2019, transmite Știri.md cu referire la ZdG.md

În rapoarte se conține informația despre deplasări, actul în baza căruia aceasta a fost acceptată și costurile ei. S-a constatat, că costurile acestor deplasări în unele ministere atring cifra milioanelor de lei.

Ministerul Afacerilor Externe și a Integrării Europene (MAEIE) a raportat, pentru anul 2019, 162 de deplasări în interes de serviciu a personalului său. Pentru deplasările a căror costuri au fost acoperite din bugetul de stat s-au cheltuit 2 860 386,47 de lei. Personalul MAEIE a participat la Conferinţa OSCE privind Combaterea anti-semitismului în regiunea OSCE organizată la Bratislava, la Conferinţa Ministerială a Coaliţiei Globale privind combaterea organizaţiei teroriste Statul Islamic organizată la Washington DC, SUA, dar și la platforma dialogului global a Forumului de la Doha, Qatar.

Citește pe ZdG ce cheltuieli au avut celelalte ministere.