AIPA a lansat un nou apel de subvenţii pentru proiecte în agricultură

  • 30 apr. 2020, 12:06
  • 538

Agenţia de Intervenţie şi Plăţi pentru Agricultură (AIPA) a anunţat că, în perioada 4 mai - 6 iulie, se va desfășura cel de-al şaselea Apel de depunere a cererilor de solicitare a subvențiilor în avans pentru proiecte start-up în domeniul agroindustrial.

Subvențiile în avans vor fi acordate doar în baza proiectelor investiționale depuse de producătorii agricoli, care vor desfășura pentru prima dată o activitate economică în sectorul agroalimentar, transmite Știri.md cu referire la Moldpres.

Totodată, cererile de solicitare a subvențiilor în avans vor putea fi depuse de tineri și femei care intenționează să lanseze afaceri în domeniul agriculturii, conform domeniilor de sprijin, calificate drept prioritare de Ministerul Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului.  

Printre acestea se numără: stimularea investițiilor pentru utilarea și renovarea tehnologică a fermelor zootehnice; procurarea animalelor de prăsilă și menținerea fondului genetic al acestora; dezvoltarea infrastructurii post-recoltare și procesare; producerea legumelor și a fructelor pe teren protejat (sere, solarii, tuneluri); stimularea investiţiilor pentru înființarea, modernizarea și defrișarea plantațiilor multianuale, inclusiv a plantațiilor viticole și a plantațiilor pomicole.

„AIPA încurajează toți doritorii să participe activ în cadrul Proiectului de acordare a subvențiilor în avans, în vederea lansării noilor afaceri în sectorul agricol”, îndeamnă instituţia.

Documentele necesare pentru solicitarea subvențiilor în avans sunt disponibile pe pagina web a Agenției.