"Bancomatele de orez". Măsura adoptată în Vietnam pentru cei săraci

  • 15 apr. 2020, 10:47
  • 838

Autorităţile din Vietnam pun orez gratuit la dispoziţia oamenilor rămaşi fără surse de venit în urma crizei COVID-19. Mai multe „bancomate de orez” au fost instalate pe teritoriul statului asiatic. 

Vietnam are pînă acum 265 de cazuri de coronavirus şi zero decese, cifre semnificativ mai mici decît în alte ţări ale lumii. 

Deşi, prin raportare la alte state, situaţia din Vietnam nu este la fel de dramatică, autorităţile au adoptat măsuri de distanţare socială pentru a preveni răspîndirea noului coronavirus. Astfel, numeroase întreprinderi au fost nevoite să îşi închidă porţile, lăsînd la mila sorţii mii de angajaţi. 

În sprijinul acestor oameni rămaşi brusc fără nicio sursă de venit, oamenii de afaceri şi donatorii au pus la punct un sistem automatizat care distribuie orez gratuit în mai multe oraşe din Vietnam, scrie Mediafax. În Hanoi, orezul depozitat într-un rezervor de mari dimensiuni se revarsă zilnic în pungile rezidenţilor între orele 8 şi 17, potrivit agenţiei de presă VNA. 

Cei care aşteaptă la coadă trebuie să menţină o distanţă de 6 metri unul faţă de celălalt şi sînt obligaţi să folosească produse de dezinfectare a mîinilor înainte de a primi orezul, potrivit ziarului local Hanoi Times. 

Mai multe astfel de „bancomate” de orez vor fi înfiinţate săptămîna viitoare, potrivit VNA.