Volumul de transbordare a mărfurilor prin Portul Giurgiulești în 2018 a crescut cu 10%

  • 24 apr. 2019, 11:25
  • 528

Volumul de transbordare a mărfurilor prin Portul Internațional Liber al Giurgiulești în anul 2018 a crescut cu mai mult de 10% și a atins un nou record de 1 milion 050 mii tone.

Mathias von Tucher, directorul general al Danube Logistics SRL, investitorul general și operatorul Portului Internațional Liberal Giurgiulești (PILG), a remarcat că anul trecut s-a înregistrat o creștere semnificativă a transbordării încărcăturii în vrac, în special a molozului, cărbunelui și îngrășământelor.

"Datorită creșterii cererii, atât pentru transbordarea încărcăturii, cât și pentru terenul din parcul de afaceri PILG, intenționăm să achiziționăm echipamente suplimentare și să construim o dana suplimentară pentru a dubla capacitatea terminalului multifuncțional de produse uscate", a spus el.

Se subliniază faptul că în 2018 prin Portul Internațional Liber Giurgiulești au fost exportate mărfuri în 53 de țări și, prin urmare, au fost importate mărfuri din 33 de țări. Cota Uniunii Europene a fost de 76% din importul și, respectiv, 57% din mărfurile exportate prin intermediul PILG.

Danube Logistics SRL este o divizie a a companiei olandeze Danube Logistics Holding BV, iar interesele economice legate de participarea Danube Logistics Holding BV la Danube Logistics SRL sunt împărtășite cu Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare.

PILG este un port al bazinelor Mării Negre și Dunării și este situat pe malul Dunării în Moldova.