Omul cât trăiește învață, astfel că vacanța sau pandemia de coronavirus nu sunt impedimente în calea celor dornici de a-ți transmite cunoștințele sau a celor ce vor să crească sub aspect profesional.
Cadrele didactice și elevii de la școlile profesionale și centrele de excelență, care instruiesc viitori bucătari, au avut posibilitatea să urmărească recent, în regim online, un master-class, la subiectul „Bucătăria europeană”.
Valentina Chiriac, președinta Federației Sindicale a Lucrătorilor din Comerț, Servicii, Restaurante și Hoteluri „SindLUCAS” și vicepreședintă a Comitetului Sectorial pentru Formare Profesională în Comerț, Hoteluri și Restaurante, spune că activitatea a fost condusă de bucătarul-șef Marian Danu, „un practician iscusit, care nu se implică prima oară în activități de instruire a profesorilor și a viitorilor bucătari”.
În cadrul activității, Marian Danu a împărtășit diverse secrete culinare, acumulate din propria experiență, de-a lungul anilor, a arătat diverse tehnici culinare și a pregătit diferite bucate: carpaccio din fenicul și citrice, salată de quinoa și fructe de mare, salată cu căpșuni și baby spanac, varietăți de sos de roșii, tăieței cu cerneală de sepie, tăieței cu creveți, dorada în sos curry și tartă cu pere din aluat nisipos.
Activitatea de master-class a fost urmărită online de mai mulți profesori și elevi, iar cei care nu au reușit să privească în regim online, vor putea accesa activitatea pe canalul Youtube „Bucătăria europeană”. La finele instruirii, a avut loc o sesiune de întrebări – răspunsuri, la care fiecare doritor a putut adresa o întrebare formatorului.
Master-class-ul a fost organizat de Comitetul Sectorial pentru Formare Profesională în Comerț, Hoteluri şi Restaurante din Moldova (CSFPCHR), în cadrul proiectului „Formarea competențelor profesionale ale viitorilor bucătari și ale cadrelor didactice din instituțiile de învățământ profesional-tehnic din sectorul II”.
Proiectul este finanțat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (Direcția învățământ profesional tehnic), Asociația Obștească „Educație pentru Dezvoltare” (AED), cu susținerea Fundației „Liechtenstein Development Service (LED)”, dar și a două companii care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova.
Omul cât trăiește învață, astfel că vacanța sau pandemia de coronavirus nu sunt impedimente în calea celor dornici de a-ți transmite cunoștințele sau a celor ce vor să crească sub aspect profesional.
Cadrele didactice și elevii de la școlile profesionale și centrele de excelență, care instruiesc viitori bucătari, au avut posibilitatea să urmărească recent, în regim online, un master-class, la subiectul „Bucătăria europeană”.
Valentina Chiriac, președinta Federației Sindicale a Lucrătorilor din Comerț, Servicii, Restaurante și Hoteluri „SindLUCAS” și vicepreședintă a Comitetului Sectorial pentru Formare Profesională în Comerț, Hoteluri și Restaurante, spune că activitatea a fost condusă de bucătarul-șef Marian Danu, „un practician iscusit, care nu se implică prima oară în activități de instruire a profesorilor și a viitorilor bucătari”.
În cadrul activității, Marian Danu a împărtășit diverse secrete culinare, acumulate din propria experiență, de-a lungul anilor, a arătat diverse tehnici culinare și a pregătit diferite bucate: carpaccio din fenicul și citrice, salată de quinoa și fructe de mare, salată cu căpșuni și baby spanac, varietăți de sos de roșii, tăieței cu cerneală de sepie, tăieței cu creveți, dorada în sos curry și tartă cu pere din aluat nisipos.
Activitatea de master-class a fost urmărită online de mai mulți profesori și elevi, iar cei care nu au reușit să privească în regim online, vor putea accesa activitatea pe canalul Youtube „Bucătăria europeană”. La finele instruirii, a avut loc o sesiune de întrebări – răspunsuri, la care fiecare doritor a putut adresa o întrebare formatorului.
Master-class-ul a fost organizat de Comitetul Sectorial pentru Formare Profesională în Comerț, Hoteluri şi Restaurante din Moldova (CSFPCHR), în cadrul proiectului „Formarea competențelor profesionale ale viitorilor bucătari și ale cadrelor didactice din instituțiile de învățământ profesional-tehnic din sectorul II”.
Proiectul este finanțat de Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale din Republica Moldova, în parteneriat cu Ministerul Educației, Culturii și Cercetării (Direcția învățământ profesional tehnic), Asociația Obștească „Educație pentru Dezvoltare” (AED), cu susținerea Fundației „Liechtenstein Development Service (LED)”, dar și a două companii care își desfășoară activitatea pe teritoriul Republicii Moldova.